کاشت مو

تراکم موها عاملی موثر در کاهش اعتماد به نفس افراد بوده و حتی بر کیفیت کلی زندگی‌ نیز تأثیر خواهد داشت. در چنین شرایطی، کاشت مو راهکاری است که چهره‌ پرجنب‌وجوش و شاداب گذشته را برایتان منعکس می‌کند و شما را از عوارض ریزش مو برای همیشه نجات می‌دهد. خوشبختانه دستاوردهای جدید در مورد تکنیک‌های زیبایی، جایی برای ترس باقی نمی‌گذارد و شرایطی فراهم می‌کند تا دوباره موهای از دست رفته را داشته باشید. در واقع کاشت مو، اکنون همان نور امیدی در دنیای جراحی زیبایی است که به ‌خوبی می‌درخشد.

روش های کاشت مو

انواع کاشت مو (بهترین روش‌ها)
پیوند واحد فولیکولی (FUT) استخراج واحد فولیکولی (FUE یا FIT)
پیوند تک واحدی (SUT) کاشت مو با موی بدن (BHT)
کاشت مو به روش Micro FIT کاشت مو به روش HRT

کاشت مو یک روش جراحی است که شامل استخراج و پیوند مجدد فولیکول‌های مو از بانک مو (معمولاً پشت سر) به ناحیه گیرنده است و برای رفع مشکل کم‌پشت بودن موها یا طاسی یک راه‌حل دائمی محسوب می‌شود. از جمله رایج‌ترین روش‌های کاشت مو می‌توان به موارد زیر یا ترکیبی از آن‌ها اشاره کرد:

پیوند واحد فولیکولی (FUT):

FUT که به روش کاشت نواری نیز معروف است، شامل برداشتن نواری از پوست حاوی فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده بوده که معمولاً در پشت یا دو طرف پوست سر قرار دارد. سپس این نوار در زیر میکروسکوپ به واحدهای فولیکولی منفرد تجزیه می‌شود.

مزایای پیوند واحد فولیکولی:

  1. امکان کاشت تعداد زیادی گرافت مو در یک جلسه فراهم است.
  2. معمولاً پیوندهایی مستحکم با ریسک پایین ایجاد می‌کند.
  3. برای کیس‌هایی با ریزش موی گسترده یا کسانی که به تعداد زیادی گرافت نیاز دارند، مناسب است.
  4. معمولاً هزینه مناسبی دارد.

معایب پیوند واحد فولیکولی:

  1. یک اسکار خطی در ناحیه اهداکننده بر جای می‌گذارد که در صورت کوتاه شدن مو، قابل رویت خواهد بود.
  2. به دلیل برش جراحی، دوره نقاهت طولانی‌تر و مراقبت‌های حساس‌تر در مقایسه با روش‌هایی نظیر FUE برای آن پیش‌بینی می‌شود.
  3. ممکن است ناراحتی بیشتری بعد از عمل داشته باشد.

استخراج واحد فولیکولی (FUE یا FIT):

FUE یک تکنیک کم تهاجمی بوده که شامل استخراج فردی فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده با استفاده از ابزار پانچ تخصصی است. سپس، این فولیکول‌ها مستقیماً به ناحیه گیرنده پیوند زده می‌شوند.

مزایای استخراج واحد فولیکولی:

  1. کم‌ترین جای زخم را بر جای می‌گذارد، زیرا محل استخراج کوچک بوده و به سرعت بهبود می‌یابد؛ بنابراین، جای زخم حاصل از این روش در مقایسه با FUT کمتر قابل مشاهده است.
  2. دوره نقاهت کوتاه‌تر و ناراحتی بعد از عمل کمتر خواهد بود.
  3. برای بیمارانی ایده‌آل است که پوست سرشان خشن بوده، زخم‌های گوشتی را تجربه کرده‌اند و یا ترجیح می‌دهند موهای خود را کوتاه نگه دارند.

معایب استخراج واحد فولیکولی:

  1. ممکن است استخراج تعداد زیادی از گرافت‌ها در این روش، به طول بیانجامد و فرایند کاشت در چند جلسه تکمیل شود.
  2. کیفیت کاشت می‎تواند متفاوت باشد؛ زیرا ممکن است فولیکول‌ها در مقایسه با روش FUT، در حین استخراج راحت‌تر آسیب ببینند.
  3. دوره نقاهت این روش کوتاه‌تر است.

پیوند تک واحدی (SUT):

در این روش فولیکول‌های مو با دقت بالا از ناحیه اهداکننده، مشابه روش FUE استخراج می‌شوند. در این روش با استفاده از ابزار پیشرفته، اطمینان حاصل می‌شود که کمترین میزان از بافت پوست به همراه فولیکول از بانک مو جدا شود.

مزایای پیوند تک واحدی:

  1. تقریباً هیچ اثری از زخم باقی نمی‌ماند.
  2. سرعت اجرای این روش بسیار بالا بوده و ممکن است در یک جلسه خاتمه یابد.
  3. دوره نقاهت کوتاه و ملاحظات آن کمتر است.
  4. به علت سرعت بالای کاشت گرافت‌ها، احتمال آسیب دیدن آن‌ها کمتر است.

معایب پیوند تک واحدی:

  1. هزینه این روش کاشت به نسبت روش‌های رایج، بالاتر است.
  2. نتیجه نهایی کاشت SUT تا حدودی به تخصص و تجربه جراح بستگی دارد.

کاشت با موی بدن :(BHT)

کاشت مو به روش BHT یک تکنیک تخصصی در کاشت است که در آن فولیکول‌های مو از نواحی غیر از پوست سر مانند قفسه سینه، ریش، کمر یا سایر نواحی واجد شرایط اهدا، استخراج شده و در نواحی پوست سر کاشته می‌شوند. این روش معمولاً زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که ناحیه اهداکننده پوست سر بیمار باشد یا گرافت‌های کافی را برای سطح مورد نظر پوشش ارائه ندهد. البته BHT ممکن‌ است در ترکیب با تکنیک‌هایی مانند FIT برای افزایش تراکم موها به کار گرفته شود.

  • مزایای کاشت با موی بدن:
  1. راه حل مناسبی برای بانک موهای ضعیف محسوب می‌شود.
  2. تراکم کاشت در این روش بالا است.
  3. می‌تواند روش‌های کاشت دیگر را حمایت کند.
    • معایب کاشت با موی بدن:
  4. در ابتدای رشد موها ظاهر مناسبی ندارند.
  5. تناسب موی استخراج شده با ناحیه کاشت، اهمیت زیادی دارد.

کاشت مو به روش Micro FIT:

Micro FIT یا MFIT روشی است که با استفاده از ابزار تخصصی و بسیار دقیق، به استخراج و کاشت فولیکول‌ها می‌پردازد. این روش از ترکیب روش‌های FIT و SUT ابداع شده‌ است؛ یعنی گرافت‌های مورد نیاز آن به شکل واحدهای فولیکولی استخراج می‌شوند؛ اما تفاوت محسوس آن با روش FIT و SUT این است که دیگر پانچ‌ها و دستگاه‌های سنتی با قطر ثابت را به کار نمی‌برند. استخراج گرافت‌ها توسط دستگاه‌هایی مینیاتوری صورت می‌پذیرد که به ساکشن مجهز هستند و قطری قابل تنظیم بین 0.6 الی 0.9 میلی‌متر دارند.

مزایای کاشت مو به روش Micro FIT:

  1. تراکم و ظاهر مو در این روش بسیار طبیعی است.
  2. این روش کم تهاجمی محسوب شده و معمولاً نیازی به بخیه یا دوره نقاهت طولانی ندارد.
  3. برای افرادی که ناحیه خاصی از سرشان کم ‌مو شده یا ریزش سکه‌ای دارند، مناسب است.
  4. به واسطه تنظیم قطر دستگاه، می‌توان از موهای بدن یا موهای ظریف نیز استفاده کرد.
  5. ریسک از بین رفتن فولیکول‌ها کمتر است.

معایب کاشت مو به روش Micro FIT:

  1. این روش هزینه بالاتری دارد.
  2. برای رسیدن به تراکم دلخواه، ممکن است به دو جلسه متوالی نیاز داشته باشید.

البته لازم به ذکر است که روش‌های مختلف کاشت مو در صورت لزوم می‌توانند با یکدیگر ترکیب شوند تا بهترین نتایج را برای هر فرد به همراه داشته باشند. تصمیم برای ترکیب این روش‌ها معمولاً به وضعیت ریزش موی مراجعه ‌کننده، کیفیت و کمیت بانک مو و تخصص و تشخیص جراح بستگی دارد.

نحوه انجام کاشت مو

عمل کاشت مو یک عمل جراحی است که تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این فرایند شامل برداشتن فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده یا همان بانک مو و کاشت دقیق آن‌ها در مناطق خالی یا طاس روی سر است. در روش پیوند واحد فولیکولی (FUT) یا همان روش نواری، بخشی از پوست حاوی فولیکول‌های مو با جراحی بریده و به گرافت‌های جداگانه تشریح می‌شود؛ در حالی که اگر روش مورد نظر جراح شما استخراج واحد فولیکولی (FUE) باشد، با استفاده از ابزارهای تخصصی فولیکول‌ها به صورت منفرد استخراج می‌شوند. سپس این گرافت‌های برداشت شده با دقت در حفره‌های کوچک ایجاد شده در ناحیه گیرنده قرار داده می‌شوند و به الگوهای رشد طبیعی مو می‌پیوندند. با گذشت زمان، فولیکول‌های پیوند شده به عنوان موهای جدید رشد می‌کنند و در نتیجه موها به صورت دائمی و طبیعی ترمیم می‌شوند.

دلایل ریزش مو

علت ریزش مو و کم پشتی آن در هر فردی می‌تواند متفاوت باشد؛ از همین رو شما باید عوامل موثر بر ریزش مو را مورد بررسی قرار دهید تا هر چه زودتر برای درمان آن اقدام کنید و از شر ریزش مو راحت شوید. برخی از دلایل ریزش مو شامل موارد زیر هستند:

  • وراثت
  • تنش‌های روحی، استرس و اضطراب
  • تغذیه نامناسب
  • تغییرات هورمونی
  • عوارض جانبی برخی داروها و مکمل‌ها
  • ویتامین A اضافی در بدن
  • کمبود پروتئین
  • کم‌خونی، فقر آهن
  • کم‌کاری تیروئید
  • عفونت پوست سر
  • نقص در ایمنی بدن
  • بارداری و زایمان
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • قرص ضدبارداری
  • سطح کلسترول بالا در خون
  • شیمی درمانی و پرتو درمانی

آشنایی با بانک مو

بانک مو و گرافت مو اصطلاح‌هایی هستند که هنگام کاشت مو استفاده می‌شوند. کاشت مو یک درمان برای کچلی و ریزش مو است که طرفداران زیادی دارد. در فرآیند بانک مو بخشی از سر که پیوندهای مو از آن فراهم می‌شود، منبع مناسبی برای کاشت مو به حساب می‌آید؛ چرا که از بانک مو و گرافت موی شما برای رویش موهای تازه در بخش مختلف سر استفاده می‌شود.

باید بدانید بانک مو درواقع بخشی از پوست بدن است که چگالی موی بالایی دارد و پیوند موجود در آن برای کاشت مو خوب است. بنابراین در صورتی که افراد از ریزش موی سر رنج می‌برند و هیچ گزینه درمانی در اختیار ندارند، می‌توانند از منابع موجود در بانک مو استفاده کننند.

فرم دریافت خدمات

کلینیک تخصصی رویش

مراحل کاشت مو

همان‌طور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، رایج‌ترین روش‌های کاشت مو، پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE) است. در زیر، مراحل کلی مربوط به عمل کاشت مو شرح داده‌ می‌شود که بسته به تکنیک خاص مورد استفاده جراح، می‌تواند کمی متفاوت باشد:

  1. مشاوره و ارزیابی: این فرآیند با دریافت مشاوره از متخصص کاشت مو آغاز می‌شود. طی این مشاوره، جراح الگوی ریزش موی مراجعه‌کننده را ارزیابی کرده و اهداف و انتظارات او را می‌شنود. همچنین، بانک مو یا نواحی اهداکننده دیگر از نظر کیفیت و کمیت فولیکول‌های موی سالم، مورد بررسی قرار می‌گیرد. در نهایت جراح با توجه به وضعیت سلامت کلی مراجعه‌کننده، مناسب‌ترین روش پیوند را توصیه می‌کند.
  1. برنامه‌ریزی جراحی: پس از اتمام مشاوره و اعلام توافق، جراح و تیم پزشکی یک برنامه دقیق برای این عمل ایجاد می‌کنند که شامل تعداد گرافت‌های مورد نیاز، طراحی خط مو و کاشت گرافت‌ها می‌شود.
  1. بی‌حسی موضعی‌: برای جلوگیری از ناراحتی و ایجاد درد در طی جراحی، در هر دو ناحیه بانک مو و گیرنده بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. بیمار در طول عمل بهوش است؛ اما نباید دردی را تجربه کند.
  1. برداشت گرافت‌ها به روش FUT یا FUE: در صورتی که روش مورد نظر جراح FUT باشد، نواری از پوست حاوی فولیکول‌های مو به دقت از ناحیه اهداکننده برداشته می‌شود. زخم حاصل از این فرایند، با بخیه بسته می‌شود و در نهایت یک اسکار خطی از آن بر جای می‌ماند که البته توسط موهای اطراف پنهان خواهد شد. سپس نوار در زیر میکروسکوپ به واحدهای فولیکولی منفرد تجزیه می‌شود.

در روش FUE، فولیکول‌های مو با استفاده از ابزار پانچ تخصصی تک به تک از ناحیه اهداکننده استخراج می‌شوند. سپس، سلامت هر گرافت مورد بررسی قرار گرفته و برای کاشت آماده‌سازی می‌شود.

  1. آماده سازی منطقه کاشت: در این مرحله، نواحی طاس یا کم موی سر یا بدن که قرار است موهای جدید در آن کاشته ‌شود، به برش‌ها یا حفره‌های کوچک مجهز خواهند شد. جراح با دقت زاویه، جهت و تراکم قرار دادن گرافت‌ها را تعیین می‌کند تا ظاهری طبیعی و متراکم تضمین شود.
  1. کاشت مو: در نهایت، گرافت‌های برداشت ‌شده در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند. این فرآیند به دقت و حوصله زیادی نیاز دارد؛ زیرا گرافت‌ها باید به درستی با موهای موجود، خط رویش طبیعی و تراکم استاندارد هماهنگ شوند.
  1. دوره نقاهت: پس از تکمیل پروسه کاشت، جراح دستورالعمل‌هایی را در مورد مراقبت‌های بعد از عمل، از جمله نحوه تمیز کردن نواحی ارائه می‌دهد. در عین حال ممکن است به منظور جلوگیری از عفونت و کاهش التهاب، آنتی بیوتیک‌ یا سایر داروها نیز تجویز شوند.
  1. ریکاوری: بازه زمانی بهبود کامل قابل پیش‌بینی نیست؛ اما معمولاً یک دوره چند ماهه برای بهبود و ریزش اولیه موهای کاشته شده زمان می‌برد. رشد موهای جدید به تدریج و معمولاً در عرض چند ماه آغاز شده و در ماه‌های بعد، بهبود می‌یابد.
  1. نوبت ویزیت‌های بعدی: مراجعه ‌کنندگان معمولاً برای نظارت بر پیشرفت و پایش هر گونه نگرانی، در نوبت‌های مشخصی با جراح خود قرار ملاقات خواهند داشت.
مراحل کاشت مو
✅1. مشاوره و ارزیابی ✅2. برنامه‌ریزی جراحی
✅3. بی‌حسی موضعی ✅4. برداشت گرافت‌های مو
✅5. آماده‌سازی منطقه کاشت مو ✅6. انجام کاشت مو

 

مزایای کاشت مو

کاشت مو برای افرادی که با کم‌پشت بودن مو یا طاسی دست و پنجه نرم می‌کنند، چندین مزیت قابل توجه به همراه دارد:

  • راه‌حل دائمی: کاشت مو یک راه‌حل طولانی‌ مدت و اغلب دائمی برای ریزش مو به حساب می‌آید. فولیکول‌های موی کاشته ‌شده در برابر اثرات هورمونی بر ریزش مو مقاوم هستند و نتایج ماندگاری را تضمین می‌کنند. در نتیجه با یک بار هزینه کردن برای کاشت مو، برای همیشه از ریزش و طاسی سر نجات پیدا می‌کنید.
  • جلوه طبیعی: اگر کاشت مو توسط یک جراح ماهر انجام شود، ظاهری طبیعی و زیبا به همراه خواهد داشت. موهای کاشته‌ شده به طور یکپارچه با موهای موجود ترکیب می‌شوند و رنگ، بافت و الگوی رشد آن را تقلید می‌کنند.
  • افزایش اعتماد به نفس: بازگرداندن موهای از دست رفته می‌تواند به طرز قابل توجهی بر اعتماد به نفس و احساس رضایت افراد از ظاهر خود تأثیر بگذارد. بسیاری از افراد پس از کاشت موی موفق، تصور بهتری از خود و دیدگاه خوشایندتری نسبت به زندگی دارند.
  • شخصی‌سازی: جراحان می‌توانند با در نظر گرفتن فاکتورهایی نظیر مدل خط رویش مو، تراکم مو و نوع مو، این تکنیک را با نیازهای خاص هر فرد هماهنگ کنند تا به نتایج شخصی دست یابند. به همین دلیل است که در جلسات قبل از عمل، جراح انتظارات و الگوهای مورد نظر شما را می‌پرسد و پیشنهادات تخصصی خود را با شما در میان می‌گذارد.
  • به حداقل رسیدن زخم با روش FUE: به طور خاص، روش FUE (استخراج واحد فولیکولی) اسکارهای ریز و نقطه مانندی در ناحیه بانک مو بر جای می‌گذارد که نسبت به زخم خطی مرتبط با روش FUT، کمتر قابل رویت هستند. این ویژگی برای بیمارانی که در جای زخم با گوشت اضافه روبه‌رو می‌شوند و یا موهای خود را کوتاه نگه‌ می‌دارند، سودمند خواهد بود.
  • فاقد ریسک واکنش‌ آلرژیک: از آنجایی که در کاشت از فولیکول‌های موی خود بیمار استفاده می‌شود، خطر واکنش‌های آلرژیک یا پس زدن پیوندها وجود ندارد.
  • رشد طبیعی مو: موهای کاشته شده به طور طبیعی رشد می‌کنند و مانند موهای طبیعی، شسته می‌شوند و حالت می‌گیرند.
  • نتایج دائمی و مقرون به صرفه: در حالی که هزینه اولیه کاشت مو ممکن است قابل توجه باشد، در دراز مدت و در مقایسه با هزینه‌های مداوم برای درمان‌ها یا محصولات ضد ریزش مو می‌تواند گزینه مقرون به صرفه به حساب آید.
  • انتخاب مدل مو: پس از یک کاشت موی موفق، افراد این آزادی عمل را در اختیار دارند که بدون نگرانی در مورد ریزش سکه‌ای یا تراکم اندک موها، هیرکات‌های مختلف، از جمله مدل‌های کوتاه‌تر را تجربه کنند.